A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó
XXIV. SDG BIBLIAISMERETI VERSENY
Verseny kategória: 
Bibliaismeret, egyháztörténet
Verseny kiíró: 
Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom
Meghirdetés köre/célkorosztály: 
9-13. évfolyamos tanulók

A versenyre háromfős, 9–13. osztályos diákokból álló csapatok jelentkezését várják, egy iskolából legfeljebb két csapat jelentkezhet. 

 A kreatív verseny pénteken zajlik, míg az írásbeli teszt szombat délelőtt. A két versenyrészt, ahogyan a korábbi években is, külön értékelik. Ebből az osztottságból kifolyólag kérik, hogy minden csapatnál külön jelezzék a jelentkezéskor, hogy mindkét versenyrészen részt kívánnak-e venni. Mindenkit arra bíztatunk, hogy a verseny egészén vegyen részt, de természetesen járható út az is, hogy csak egyik vagy másik felén vesz részt egy csapat.

Ezúttal Eszter könyve és Ruth könyve a verseny anyaga. A kiírt könyvekből a revideált újfordítású Biblia (RUF2014) alapján készüljenek fel.

Az írásbeli teszt anyaga ezúttal nem csupán a bibliai szöveg ismerete, hanem a Kálvin Kiadó által megjelentetettJubileumi kommentárban a megadott bibliai könyvekhez tartozó bevezető részek is a verseny anyagát képezik. (A könyvek részeihez tartozó anyagot ajánljuk a diákoknak a felkészülés során, de ezekből a részekből már nem teszünk fel külön kérdéseket).

Ezenkívül 10 kötelezően megtanulandó igeverset/igeszakasz is a verseny anyagát képezi idén, ezek a következőek (szintén a revideált újfordítású Biblia (RUF2014) alapján):

5Móz 4,7–8; Ruth 1,16; Ruth 2,12; Zsolt 33,10–11; Zsolt 97,10; Zsolt 146,5–7; Péld. 11,24; Ézs 58,7; Tit 2,7–8; 1Pt 3,3–4.

A péntek délutáni kreatív verseny ezúttal is egyfajta kalandverseny lesz, ahol a csapatoknak teremről teremre kell megoldaniuk a kiadott feladatokat. A diákok tavalyi visszajelzése és értékelése alapján a kalandverseny sokkal nagyobb élményt jelentett számukra, mint a tesztes. Ezért bátorítunk minden csapatot, hogy mindkét versenyrészre nevezzen be. A kalandverseny felépítéséről, szabályairól a honlapunkon olvashatnak bővebben.

Péntek este, a kreatív verseny alatt vallástanári szakmai fórumot tervezünk. A fórum keretén belül lehetőséget szeretnénk biztosítani arra, hogy a résztvevő tanárok megoszthassák egymással tapasztalataikat, kérdéseiket.

Verseny időpontok
Verseny időtartam: 
2018.03.02. - 2018.03.03.
Verseny nevezési határidő: 
2018.02.16.
Verseny 2. forduló időpontja: 
2017.03.03.
Verseny döntő időpontja: 
2018.03.02.