A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó
XXIII. "Velünk az Isten" Országos Bibliaismereti Verseny
Verseny kategória: 
Bibliaismeret, egyháztörténet
Verseny kiíró: 
Kecskeméti Református Általános Iskola
Meghirdetés köre/célkorosztály: 
1-8. évfolyam

 

2021. május 28-án délután kettő órakor kerül sor a verseny megrendezésére. 

A Kecskeméti Református Általános Iskola huszonharmadik alkalommal hirdeti meg bibliaismereti versenyét.

A rendezvény célja, hogy a gyermekek a felkészülés során átfogó bibliai ismereteket szerezzenek, s ezzel további életük keresztyén vezérfonalára is rátaláljanak.

A rendkívüli helyzetre való tekintettel 2021-ben a személyes megjelenés helyett online rendezzük meg a versenyt. A feladatokat online feladatlapkészítő alkalmazással készítjük, és ennek megoldását kérjük a csapatoktól.

Versenyezni 4 korcsoportban lehet, egy iskola minden korcsoportban indíthat csapatot. Ha az intézménynek van tagiskolája, akkor lehet a tagintézményekből is csapatot indítani, külön nevezési lap leadásával. A csapatok 4-5 főből állhatnak.

Jelentkezni az alábbi linken elérhető jelentkezési lap kitöltésével lehet:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=kv8hTQxaJEipQ_VzYTaPQOcagQ0O6k9PsHagwFVsHU1UNlpZNEwyQUVXMUtMM09KV0pMVlNaT0ZFRC4u

 

A rendezvény két részből áll: online írásbeli forduló és színpadi előadás. A verseny írásbeli fordulója online feladatlap kitöltése, melynek időpontja 2021. május 28. 14 óra. A feladatlap kitöltésére meghatározott időkeret áll a csapatok rendelkezésére. Pontegyenlőség esetén a kitöltésre fordított időt is figyelembe vesszük.

Kérjük, a felkészüléshez a revideált új fordítású Bibliát használják!

Minden iskola készüljön egy közös dramatizált bibliai történettel is. A verseny anyagát képező történetek közül az induló iskoláktól egy színpadi előadást várunk, tehát egy iskola egy jelenettel készüljön! A darab szereplőit csak a versenyre benevezett csapatok tagjai alkothatják, a benevezett tanulók legalább felének szerepelnie kell. Az előadás 5-7 perces legyen, melyben egy bibliai igének és egy gyülekezeti éneknek is el kell hangoznia.

Verseny időpontok
Verseny nevezési határidő: 
2021.03.21.
Verseny döntő időpontja: 
2021.05.28.
Verseny meghirdetője: 
református fenntartású
Verseny célközönsége: 
Nem SNI, BTMN tanulók