A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó
Textpuzzle
Verseny kategória: 
Német nyelv
Verseny kiíró: 
Kecskeméti Református Gimnázium
Meghirdetés köre/célkorosztály: 
6-8. évfolyam

A „Textpuzzle” német nyelvi versenyt 2014 óta szervezi a Kecskeméti Református Gimnázium német munkaközössége.

Időpontja mindig november utolsó (esetleg december első) hetére esik, mert a fődíj egy bécsi adventi kirándulás. 

Típusa: hiánypótló a versenypalettán, mert nem nyelvtani teszteket vagy szövegértési feladatokat kell megoldaniuk a versenyzőknek, hanem rejtélyes, rejtvényes feladványokat, ahol a kreativitás és leleményesség legalább annyira fontos, mint a nyelvtudás. Így, ha azt kérdezik az általános iskolai kollégák, hogyan készüljenek a versenyre, csak azt mondjuk: Játsszanak az órákon!

A Kecskeméti Református Gimnázium – immár hetedik alkalommal - vidám német nyelvű megmérettetésre szeretne hívni benneteket!

A Textpuzzlenevet viselő verseny általános iskolásoknak szól három kategóriában:

  1. kategória: 6. osztályosok
  2. kategória: 7. osztályosok
  3. kategória: 8. osztályosok számára.

 

Mindhárom kategóriában játékos feladatokat kell megoldaniuk a diákoknak, melynek során német nyelvi ismereteiken túl kreativitásukra is szükségük lesz.

A feladatlapok összeállításakor igyekszünk figyelembe venni a gyerekek életkori sajátosságait, s a korosztálytól elvárható tudásszintet.

A versenyen való részvétel külön felkészülést nem igényel! Egy kis ügyességgel, leleményességgel eredményes lehet mindenki.

A „Textpuzzle” menete:

A regisztrációt és a nevezési díj (800Ft) befizetését követően a díszteremben fogadjuk a diákokat és kísérőiket. Rövid köszöntő után a felügyelő tanárok osztálytermekbe kísérik a tanulókat, ahol 45 perc áll rendelkezésükre a játékos feladatok megoldására. A feladatlap mellé minden gyermeknek készítünk ki a padjára egy kis meglepetést: természetesen csokoládét és tollat/ karkötőt/ kitűzőt stb. Ezeket mindig nagy örömmel fogadják.

Míg a diákok dolgoznak, a kísérőket egy kis büfé (kávé, üdítő, pogácsa, süti) várja. A különböző településekről, iskolákból érkező kollégák csoportja rögtönzött szakmai fórummá alakul, ahol megvitatják a tanítás minden szegmensét, ötletbörzét tartanak.

A feladatlapok javítására és az összesített eredménylista összeállítására egy hetet fordítunk. Ez utóbbi a honlapunkra is kikerül, így mindenki tájékozódhat a saját eredményéről.

Díjazás:

Kategóriánként az első három diákot jutalmazzuk. Az elsők egy bécsi adventi kiránduláson vehetnek részt, a második - harmadik helyezettek különleges írószercsomagot kapnak, amiben hasznos és hóbortos dolgok egyaránt találhatók.

 

Verseny időpontok
Verseny nevezési határidő: 
2020.11.19.
Verseny döntő időpontja: 
2020.11.25.
Verseny kiírás: 
Verseny egyéb melléklet: 
Verseny meghirdetője: 
református fenntartású
Verseny célközönsége: 
Nem SNI, BTMN tanulók