A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó
"Törd a fejed!" Országos Tehetséggondozó Matematika Vetélkedő
Verseny kategória: 
Matematika
Verseny kiíró: 
Dr. Enyedy Andor Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde, Mezőcsát
Meghirdetés köre/célkorosztály: 
1-8. évfolyam

Az iskola 23. alkalommal hirdeti meg a „Törd a fejed!”  országos tehetséggondozó matematika vetélkedőjét az 1-8. évfolyamos tanulók számára.

A verseny célja:

            -A tanulók önálló feladatmegoldó készségének fejlesztése.

            -A tehetséges tanulók gondozása, fejlesztése.

            -A hátrányos helyzetű iskolák tehetséges tanulóinak versenyzési lehetőség biztosítása

Nevezés:

A nevezéshez szükséges adatokat a www.tordafejed.csatirefi.hu oldalon kérjük megadni.

1.      Regisztráció: A nevezéshez regisztráció szükséges. A korábban már regisztrált iskoláknak új regisztrációra nincs szükségük, a jelszavukkal be tudnak lépni a rendszerbe.

2.      Nevezés: A versenyre a regisztrációt követően lehet nevezni a belépés után megjelenő Nevezés menüpontban.

Első forduló:

Az első két forduló iskolai forduló, ami azt jelenti, hogy az első két forduló feladatait a megadott javítókulcs szerint, a nevező iskola pedagógusai javítják ki.

Az első forduló feladatait letölthetővé tesszük november 13-tól.

Második forduló:

A második forduló feladatait és az első forduló javítókulcsát december 18-tól tesszük letölthetővé.

Harmadik forduló:

A harmadik forduló feladatait és a második forduló javítókulcsát 2018. január 19-től tesszük letölthetővé. A harmadik forduló megoldása után kérjük beküldeni, -az első két forduló eredménye alapján-, évfolyamonként az öt legjobb eredményt elért tanuló feladatlapját. Ezeket iskolánk szaktanárai javítják. A beküldött feladatlapokon az első és második fordulóban elért pontszámot is legyenek szívesek feltüntetni. A feladatlap fejlécére az iskola megnevezéséhez az iskolai pecsétet kérjük elhelyezni.

 Beküldés határideje: 2018. február 05.

 

Döntő:

A döntőt várhatóan március 23-án tartjuk. A döntőbe a rendező iskola csapatán kívül az a 14 iskola kap meghívást, amelyik a levelező fordulókban legjobban teljesített. Az iskola összpontszáma az egyes évfolyamok legeredményesebb tanulójának pontszámaiból adódik össze, hiszen ők vesznek részt a döntőn. Azonos pontszám esetén a 3. forduló megoldásának beérkezési sorrendjét veszzük figyelembe. A döntőn való részvétel további feltétele, hogy az iskola minden évfolyamon képviseltesse magát, mert a tanulók egyéni versenyzése után iskolák közötti vetélkedő lesz.

A döntővel kapcsolatos tudnivalókat és a döntőbe jutott tanulók névsorát 2018. március 1-től a honlapunkon a Döntő menüpont alatt találják meg.

Értékelés:

Minden döntőbe jutott tanuló emléklapot kap. A döntőn a legeredményesebb versenyzők és az iskolák közötti verseny dobogós helyezettjei tárgyjutalomban részesülnek. A levelező fordulók alapján az első helyezettet oklevéllel jutalmazzuk.

Verseny időpontok
Verseny nevezési határidő: 
2017.11.28.
Verseny döntő időpontja: 
2018.03.23.