A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó
"Törd a fejed!" Országos Tehetséggondozó Matematika Vetélkedő
Verseny kategória: 
Matematika
Verseny kiíró: 
Dr. Enyedy Andor Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde, Mezőcsát
Meghirdetés köre/célkorosztály: 
1-8. évfolyam

 A jelenléti oktatás előrejelzett időpontjához igazodva a "Törd a fejed!" Matematikaverseny 2021. május 17-én kerül megrendezésre. Jelentkezni (regisztráció a versenyre) május 16-ig lehet.

A járványügyi helyzetre való tekintettel 2020/2021. tanévben rendhagyó módon, on-line formában rendezik meg a „Törd a fejed!” Országos Tehetséggondozó Matematika Versenyt.

 

A verseny célja:

               -A tanulók önálló feladatmegoldó készségének fejlesztése.

               -A tehetséges tanulók gondozása, fejlesztése.

               -A hátrányos helyzetű, tehetséges tanulóknak versenyzési lehetőség biztosítása.

A verseny ingyenes, nevezési díj nincs.

A versenyt 1-8. évfolyamnak hirdetjük meg. A versenyzők számát nem korlátozzuk.

A verseny lebonyolítása a www.tordafejed.huoldal segítségével történik.

 

Nevezés:     Az új tanévben a versenyre új regisztráció szükséges a tordafejed.hu oldalon. Kérjük, hogy minden iskolából egy kapcsolattartó regisztráljon! Erre a díjazás elküldése és a kapcsolattartás miatt van szükség.

Verseny:

A tordafejed.hu oldalon, az Aktuális menüpont alatt minden évfolyam feladatlapja külön linken lesz elérhető. Ezeket a böngészőbe bemásolva, a Redmenta felületén lehetőségünk nyílik a feladatlapok kitöltésére.

 

A feladatlapok pontozása: A feladatlap 10 db feleletválasztós feladatot tartalmaz. Minden feladatnál több jó válasz lehetséges. A helyes válaszok pontértéke a nehézségük szerint 1, 2 vagy 3 pont, a rossz válasz esetén pontlevonás történik (-1, -2, -3 pont). A helyesen üresen hagyott válasz 0 pontot ér. Az első osztályos tanulóknak a pedagógus felolvashatja a feladatokat, de azok értelmezésében nem segíthet! Azonos pontszám esetén a feladatlap megoldására fordított időt vesszük figyelembe. A versny napján, az alsó tagozatosoknak 13 órakor, a felsősöknek 14 órakor lesznek elérhetőek a feladatok. Ezzel szeretnénk segítni az iskolákat abban, hogy minél több tanuló részt tudjon venni a versenyen. A megoldásra 45 perc áll rendelkezésre.

Értékelés:

A verseny első három helyezettje tárgyjutalomban részesül, melyet postai úton küldünk el az iskoláknak. A verseny eredményét március 26-ig tesszük közzé a verseny honlapján.

 

 

 

 

Verseny időpontok
Verseny nevezési határidő: 
2021.05.16.
Verseny döntő időpontja: 
2021.05.17.
Verseny meghirdetője: 
református fenntartású
Verseny célközönsége: 
Nem SNI, BTMN tanulók