A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó

Tájékoztató az SZJA 1% felajánlásáról

Személyi jövedelemadónk egy százalékát 2019-ben is felajánlhatjuk a Magyarországi Református Egyház társadalmi szolgálatának támogatására. Május 20. az idei határidő, aki tavaly felajánlotta, annak idén már nem szükséges.

Akár egyéni vállalkozók, akár magánszemélyek vagyunk, idén is adóbevallást kell benyújtanunk az előző évi jövedelmünkről. Befizetett személyi jövedelemadónk (szja) egy százalékával támogassuk egy református alapítvány, másik egy százalékával pedig egyházunk társadalmi szolgálatát!

 

A Nemzeti Adó és Vámhivatal 2018 óta az egyházak számára szóló szja 1%-os felajánlásokat a következő években automatikusan figyelembe veszi, így aki nem akar változtatni a korábbi döntésén, nem kell minden évben az egyház számára tett rendelkezését újra és újra benyújtania. De akkor sincs baj, ha valaki ismét benyújtja egyházunkra vonatkozó nyilatkozatát. 

Aki tavaly egyházunkra vonatkozó, formailag érvényes nyilatkozatot tett, annak idén egyházi adó 1 százalékának felajánlásával nincs teendője. A NAV mindaddig automatikusan figyelembe veszi ezt a nyilatkozatot, amíg a felajánló újabb nyilatkozattal  nem jelöl meg másik technikai számos kedvezményezettet, vagy a korábbi nyilatkozatát nem vonja vissza.

Aki tavaly nem nyilatkozott adója 1 százalékáról, az 2019. május 20-ig megteheti.  Ha nem szeretnének élni a több évre szóló nyilatkozat jelentette könnyítéssel, akkor akár minden évben benyújthatják a bevett egyházra szóló nyilatkozatot.