A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó
Regionális Nyelvi Tehetségkutató Verseny Angol Nyelvből
Verseny kategória: 
Angol nyelv
Verseny kiíró: 
Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona
Meghirdetés köre/célkorosztály: 
8. évfolyamos tanulók

A verseny célja, hogy népszerűsítsük a fiatalok körében az idegen nyelv tanulásának szépségét és hasznosságát, illetve, hogy a tanulók megtapasztalják a nyelvtudás közösségépítő szerepét, megismerjék a célnyelvi ország kultúráját.

A kétfordulós versenyre az Ön iskolájából is várjuk azon nyolcadik osztályos tanulók jelentkezését, akik érdeklődnek az angol nyelv iránt, és szeretnék kipróbálni magukat versenykörülmények között.

A verseny első, írásbeli fordulójára 2018. október 16–18. között kerül sor négy helyszínen: Tiszafüreden, Fehérgyarmaton, Vésztőn és Debrecenben. A vidéki helyszíneken iskolánk küldöttsége is jelen lesz, és szülői értekezlet keretében tájékoztatást tart azon nyolcadikos és hetedikes diákok és szüleik számára, akik akár a nyelvi előkészítő osztályunk, akár a hagyományosan működő négy évfolyamos képzésünk iránt érdeklődnek.

A 2018. november 15–16-án Debrecenben megrendezendő szóbeli fordulóra az írásbelin jó eredményt elérő versenyzőket hívjuk felkészítő tanáraikkal együtt.

A versenyen részt vehet minden olyan 8. osztályos diák, aki bármely református általános iskola tanulója, illetve aki nem református általános iskolába jár, de kötődik a református egyházhoz.

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően a legeredményesebb tanulók lehetőséget kapnak arra, hogy egyszerűsített felvételi eljárással a 2019/2020-ban induló nyelvi előkészítős osztályunk tanulói legyenek. 

Verseny időpontok
Verseny időtartam: 
2018.10.16. - 2018.11.16.
Verseny nevezési határidő: 
2018.10.08.
Verseny 1. forduló időpontja: 
2018.10.16.
Verseny döntő időpontja: 
2018.11.15.