A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó
Regionális Nyelvi Tehetségkutató Verseny Angol Nyelvből
Verseny kategória: 
Angol nyelv
Verseny kiíró: 
Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona
Meghirdetés köre/célkorosztály: 
8. évfolyamos tanulók

A verseny célja, hogy népszerűsítsük a fiatalok körében az idegen nyelv tanulásának szépségét és hasznosságát, illetve, hogy a tanulók megtapasztalják a nyelvtudás közösségépítő szerepét, megismerjék a célnyelvi ország kultúráját.

A verseny két fordulóban zajlik. A verseny első, írásbeli fordulóját 2017. október 17–19. között rendezzük három helyszínen: Vésztőn, Mátészalkán és Debrecenben. A vidéki helyszíneken iskolánk küldöttsége is jelen lesz, és szülői értekezlet keretében tájékoztatást tart azon nyolcadikos és hetedikes diákok és szüleik számára, akik akár a nyelvi előkészítő osztályunk, akár a hagyományosan működő négy évfolyamos képzésünk iránt érdeklődnek.

A 2017. november 16–17-én megrendezendő szóbeli fordulóra az írásbelin jó eredményt elérő versenyzőket hívjuk felkészítő tanáraikkal együtt.

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően a legeredményesebb tanulók lehetőséget kapnak arra, hogy egyszerűsített felvételi eljárással a 2018/2019-ben induló nyelvi előkészítős osztályunk tanulói legyenek.

A versenyen részt vehet minden olyan 8. osztályos diák, aki bármely református általános iskola tanulója, illetve aki nem református általános iskolába jár, de kötődik a református egyházhoz.

Verseny időpontok
Verseny időtartam: 
2017.10.17. - 2017.11.17.
Verseny nevezési határidő: 
2017.10.06.
Verseny 1. forduló időpontja: 
2017.10.17.
Verseny döntő időpontja: 
2017.11.16.