A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó
Református Iskolák XXIX. Országos Matematika Versenye
Verseny kategória: 
Matematika
Verseny kiíró: 
Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona
Meghirdetés köre/célkorosztály: 
7-12. évfolyam

Néhány kiegészítés, pontosítás  a versennyel kapcsolatban:A versenyt az idén 29. alkalommal rendezi  meg az iskola, elsősorban a középiskolások számára. Mivel sok hatosztályos gimnázium is van, így az ott tanuló 7. és 8. évfolyamos diákok is részt vehetnek a versenyen.Néhány éve a Református Általános Iskolák 7. és 8. évfolyamosait is meghívták a versenyre. Így az elmúlt években 3-4 általános iskola diákjaival is bővült a résztvevők köre. A versenyen minden intézmény minden évfolyamról csak 1-1 diákot küldhet. Erre azért törekedtek, hogy egy-egy nagyon kiemelkedő tehetséggondozó munkát végző intézmény diákjai mellett a matematikát szerető, motivált diákok minél több intézményből részt vehessenek a versenyen, illetve a díjazottak között lehessenek. Másik ok, hogy a versenyen a diákok szállása, étkezése miatt valahogyan korlátozni kellett a résztvevők számát.Így az általános iskolák a 7. és 8. évfolyamról 1-1 főt tudnak nevezni az egyéni versenyre, akiket nagy szeretettel várnak. A feladatokkal a tapasztalatok szerint ők is nagy sikerrel boldogulnak. Az előző év feladatai és megoldásai elérhetőek a következő linken (a fényképek alatt): http://drkg.hu/2020/03/10/riomv-xxviii/ A verseny ebben az évben online formában valósul meg.. Az összeállított csapatversenyen olyan feladatok is vannak, amelyek a középiskolai tananyagra épülnek. A hatévfolyamos iskolák 6 fős csapattal (évfolyamonként 1 fő) versenyeznek. A többcélú intézmények esetén az 7. és 8.  évfolyamos diákok csatlakozhatnak a 9-12. évfolyamos diákokhoz (6 fő). Azonban sajnos a csak általános iskolai képzést folytató intézmények két diákja önmagában nem valószínű, hogy sikerrel tudna résztvenni a csapatversenyen.Így őket csak az egyéni versenyre várják.

A diákok a saját iskolájukban személyes részvétellel, a versenyeken szokásos tanári felügyelet mellett írják meg az egyéni verseny feladatsorát 10:00-13:00 között.

A feladatokat az adott napon reggel 8 órakor küldik ki a nevezési lapon megadott, szervezéssel megbízott kolléga e-mail címére. Kérjük, hogy a kinyomtatásról, a versenyen használt lapokról szíveskedjetek gondoskodni!

• A javítókulcsokat a megírást követően, 13:30-kor juttatjuk el ugyanarra az e-mail címre. Szeretettel kérjük, hogy ez alapján a felkészítő tanárok, vagy az intézmény által ezzel megbízott kollégák javítsák ki a dolgozatokat,

• Az egyéni verseny megírását rövid ebédszünet követi, majd 14:00 órai kezdettel kerül sor az online csapatversenyre. Erre a tanulók iskolájukban egy eszközön, egy e-mail címmel (nem külön tanulónként) jelentkeznek be. Kérjük, hogy azt az e-mail címet, amelyre a csapatverseny linkját küldhetjük, illetve amelyet a csapat a csapatverseny során használni szeretne szintén adják meg a jelentkezési lapon! Igyekszünk olyan csapatversenyt összeállítani, hogy a megszokott élő csapatversenyekhez hasonló élményt jelenthessen a csapatoknak. örülnénk, ha minden intézmény részt tudna venni a csapatversenyen is. 

• A szokásosnak megfelelően a versenyre valamennyi református iskola évfolyamonként egy tanulót küldhet. Szeretettel várjuk a református általános iskolák 7. és 8. évfolyamának legjobbjait is. (Ők a csapatversenyen azonban sajnos nem tudnak résztvenni.)

 

 2021. március 12-én pénteken 14:00 órakor kerül sor az online eredményhirdetésre. A belépéshez szükséges linket mind a szervező kolléga e-mail címére, mind a csapatversenyhez megadott e-mail címre megküldjük. Ezen az alkalmon a tanulók akár saját eszközükről, otthonról is csatlakozhatnak, a linket továbbíthatják nekik a kollégák.

Az eredményhirdetést követően a díjakat postai úton juttatjuk el az iskolákba. 

 

Verseny időpontok
Verseny nevezési határidő: 
2021.02.26.
Verseny döntő időpontja: 
2021.03.04.
Verseny meghirdetője: 
református fenntartású
Verseny célközönsége: 
Nem SNI, BTMN tanulók