A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó
Jézus élete- Rajzpályázat a kárpát-medencei református általános iskolások részére
Verseny kategória: 
Képzőművészet
Verseny kiíró: 
Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola és a Református Pedagógiai Intézet, Budapest
Meghirdetés köre/célkorosztály: 
1-8. évfolyam

A Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola és a Református Pedagógiai Intézet az idén is megrendezi hagyományos Kárpát-medencei rajzversenyét - immár hatodik alkalommal - a református iskolákban tanuló alsós és felsős diákok részére.

VÁLASZTHATÓ TÉMÁK

- A pásztorok imádása

- Menekülés Egyiptomba 

- Lázár feltámasztása 

- Jézus bevonulása Jeruzsálembe 

- A csodálatos halfogás 

- Jézus elfogása 

Jelentkezés a versenyre: A rajzversenyre való jelentkezés a gyerek munkák beérkezésével történik, mellyel egy időben a versenyző beleegyezik abba, hogy a rendezők kiállításokon is szerepeltethetik művét, valamint egyéb publikálásra is sor kerülhet.

A beküldendő alkotás mérete A/4 vagy A/3. Kérjük a hátoldalára feltüntetni - alkotó nevét, életkorát és osztályát - a feldolgozott témát - az iskola hosszúbélyegzőjét - a felkészítő tanár nevét és e-mail címét. Paszpartut nem kérünk.

Egy tanuló csak egy művel pályázhat. Csoport munkát nem tudunk értékelni.

Egy iskolából maximum 25 alkotás küldhető.

A rajzpályázatra színes (akvarell, tempera, pasztell, stb..) vagy grafikai (ceruza, szén, tus, monotípia, különböző nyomatok, vegyes technika stb..) alkotást várunk. Fénymásolatokat, fotókat nem fogadunk el. Téri konstrukciókat, plasztikákat nem kérünk.

A zsűri a következő korosztályok szerint értékel:

1-2. osztály,

3-4. osztály,

5-6. osztály,

7-8. osztály.

A zsűri képzőművész és művésztanárokból áll. Az értékelés során a helyezéseket (kiugró minőség miatt) évfolyamok szerint is megállapíthatják és eseteként külön díjat is adhatnak. A díjazott alkotások mellett a zsűri a kiállításra kerülő pályaművekre is javaslatot tesz. A nem díjazott, de kiállításra bezsűrizett művek alkotói emléklapban részesülnek. A zsűrizés várható ideje január első hete. Az eredményről valamennyi iskola, a díjkiosztó időpontjáról az érintettek tájékoztatást kapnak.

Az ünnepélyes díjkiosztóra és kiállítás megnyitójára a rendező iskola Szenczi Galériájában kerül sor 2021 februárjában. A legjobb művek a galérián kívül remélhetőleg máshol is bemutatkozhatnak, valamint megjelennek a Református Pedagógiai Intézet honlapján. a verseny dokumentációjával együtt. 

A verseny díjkiosztó ünnepélyén készült videó elérhető:

https://www.youtube.com/watch?v=kmu54yK__lU&t=11s

 

Verseny időpontok
Verseny nevezési határidő: 
2020.12.04.
Verseny beküldési határidő: 
2020.12.05.
Verseny döntő időpontja: 
2020.12.04.
Verseny meghirdetője: 
református fenntartású
Verseny célközönsége: 
Nem SNI, BTMN tanulók