A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó
III. Lónyay Hadibajnokság
Verseny kategória: 
Hadibajnokság
Verseny kiíró: 
A budapesti Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégium együttműködve az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárral és Budapest Főváros Védelmi Bizottságával.
Meghirdetés köre/célkorosztály: 
9-12. évfolyamos diákok

A verseny célja: egyházi és világi iskolák diákjai számára szeretnénk a honvédelem, az önzetlen hazaszeretet, a bajtársiasság ideáit közvetíteni, egyben nemes versengés közepette lehetőséget adni számukra, hogy edzettségükről és szellemi-fizikai felkészültségükről is számot adhassanak.

Versenyszámok:

 Fegyveres lépcsőfutás

 Ügyességi pálya négykeréken

 Lövészet légpuskával

 Fegyverismeret

 Tornatermi akadálypálya

 Lézerlövészet (airsoft)

 Kreatív állomás

 Honvédelmi, történelmi, egészségügyi, rendvédelmi elméleti tesztek

 

Verseny jellege: Iskolák közötti csapatverseny. Csapat létszáma 4 fő. A csapat összetétele nincs meghatározva. Vegyes csapat férfi kategóriában indul.

Díjazás:

I-III. helyezett csapatok serleg, a csapat tagjai érem díjazásban részesülnek. A kísérőtanár részére ajándéktárgyat adományoznak a rendezők.

Dress code: A megnyitó és záró eseményenalkalomhoz illő, társasági öltözet, formaruha, a verseny ideje alatt az időjárásnak megfelelő sportöltözet, tornacipő.

A rendezvény teljes ideje alatt a rendezők minden résztvevő számára biztosítanak frissítő italt, reggeli csomagot, meleg ebédet.

A tervezett versenyszámok leírása

1./ Fegyveres lépcsőfutás:a IX. kerületi Bauhaus stílusú, négy szintes, több mint 10.000 m2 iskolaépületünk két nagy lépcsőháza nagyszerű lehetőséget kínál a magas szintű láberő-állóképesség, vitálkapacitás, valamint az akaraterő és kitartás bemutatására. A három emelet, szintenként harminc lépcsőfokon bemutatott fel- és lefele futást, hátra vetett gyakorló gépkarabéllyal hatják végre a diákok. A csapatok tagjainak összesített időeredménye nyomán alakul ki a sorrend.

2./Ügyességi pálya négy keréken:a csapatok izomerővel hajtott négykerekű járművekkel teljesítik a kijelölt versenypályát, a leggyengébb időeredmény kiesik, a többi összeadódik.

3./ Lövészet légpuskával: a lövészet során meghatározott idő alatt a lehető legtöbb célt kell leküzdeniük a versenyzőknek, fejenként maximált lőszer felhasználásával, két légfegyver segítségével. A csapat minden tagjának (4 fő) azonos számú lövést kell leadnia, a lőgyakorlat értékelése a leküzdött célok száma szerint történik.

4./ Fegyverismeret: AK-47, hatástalanított gépkarabélyokat kell, minden csapattagnak időre szét- és összeszerelnie. Az időeredmények összeadódnak, a leggyengébb kiesik.

5./Tornatermi akadálypálya:A csapat minden tagja, váltóverseny-szerűen végig halad a kijelölt, tornaszerekkel és egyéb katonai eszközökkel nehezített pályán, leküzdve azokat. Minden akadályon át kell haladni, egyet sem lehet kihagyni, acsapat az utolsó versenyzőjének célvonalon történő áthaladása dönti el a sorrendet.

6./ Lézerlövészet:Infravörös fénnyel működő lézerpuskákkal kell minél több találatot elérnie a csapatnak, az elért pontszám nyomán alakul ki a sorrend. /Itt elképzelhető, hogy airsoft fegyverrel kell végrehajtani a célok leküzdését./

7./ Honvédelmi, történelmi, egészségügyi, rendvédelmi elméleti teszt feladatok:Míg a sorsolás nyomán az első tíz csapat a gyakorlati próbákat teljesíti, addig a másik tíz csapat elméleti tudásáról ad számot, majd cserélnek.A helyes válaszok száma fogja meghatározni ebben a számban sorrendet.

8./ Kreatív: képzelőerő, kézügyesség, újszerű megoldások, egy meglepetés feladat, melyben szokatlan kiinduló helyzetből, rendhagyó eszközökkel, és anyagokkal kell értékelhetőt alkotni.

Értékelés

Minden csapat az adott versenyszámban elért helyezése szerint kap pontszámot. (Azaz, 20 csapat részvétele esetén az I. helyezett, az adott számban: 20 pontot kap, a 20. helyezett pedig 1-et. Abban az esetben, ha a csapat nem hajtja végre a feladatot, akkor nincs helyezése és pont értéke nulla.) A legtöbb pontot elért csapat végez az első helyen.

 

Verseny időpontok
Verseny nevezési határidő: 
2021.03.03.
Verseny döntő időpontja: 
2021.03.20.
Verseny meghirdetője: 
református fenntartású
Verseny célközönsége: 
Nem SNI, BTMN tanulók