A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó

 

Katechetikai hírlevél, 2017. aug.

 

Kedves Testvérek!
 

Remélem, hogy pihentető, feltöltő időszak van Önök mögött! Mivel az iskolákban lassan indulnak az év eleji szervezések, és a katechéták is készülnek az előttük álló feladatokra, ezért szeretnénk az új tanévre készülve segítséget nyújtani az előkészületekhez is.Az alábbiakban szakmai információk és tájékoztatók találhatóak háttéranyagokról, ill. a 2017/2018-as tanév katechetikai aktualitásairól.

Isten adjon erőt a feladatok végzéséhez és áldja meg a szolgálatokat!

Budapest, 2017. augusztus 16.                                             Dr. Szászi Andrea
                                                                                RPI, katechetikai igazgatóhelyettes

A hírlevél ezen a linken érhető el.

  

 

Hittan 4 MFGY nyomdai hiba

"FIGYELEM!  A Kálvin Kiadó tájékoztatása alapján a nyomda hibájából tévesen készült el a Hittan 4 MFGY (RP-004/1MFGY), melyben az új borító, de a régi belív szerepel. A taneszközök nyári kiküldése során ez jutott el az egyházközségekhez. A nyomda végül javította a hibát és elkészültek az új, jó taneszközök. A Kálvin Kiadó minden egyházközséghez eljuttatja a javított Hittan 4 MFGY anyagokat legkésőbb a pótrendeléshez kapcsolódóan szeptember–október folyamán, de akár korábbi postai megrendeléssel együtt. Javasoljuk, hogy akinek lehetősége van korábban átvenni az új munkafüzeteket, keresse fel a Kálvin Kiadó Központi Raktár és Könyvesboltját (1113 Budapest, Bocskai út 35., munkanapokon 9–15.30-ig) még a tanévkezdés előtt, ahol ingyenesen átadják a megrendelt mennyiségben a cserélendő taneszközöket. A korábban kiküldött rossz példányokat visszaveszik, de enélkül is átadják az új munkafüzeteket. Szükség szerint az elrontott munkafüzetekkel is elkezdhető a tanév (az első leckékben min. változás van), de kérjük, hogy a jó, javított példány megérkezése után mindenképpen cseréljek a diákok példányait vagy még tanévkezdés előtt szerezzék be a javítottatA tanévvel kapcsolatos egyéb információk honlapunkon, a katechéta hírlevél augusztusi számában olvashatóak."

 

 

Hit- és erkölcstan tankönyvek kódjai 

Tisztelettel tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy az állami iskolák felé leadandó hittan taneszközök kódjai megtalálhatóak a református.hu oldal hittan rovatában a következő linken, a cikk legalsó részében: 
http://reformatus.hu/nyitooldali/hittan/mutat/a-valaszthato-hit--es-erkolcstan-szervezesenek-15-lepese-2017/
Az állami iskola csupán rögzíti a KELLO rendszerében az adatokat, tankönyvrendelés részükről nem történik. A könyveket majd az Oktatási Irodának lejelentett adatok alapján a Kálvin Kiadó szállítja ki az érintett egyházközségek részére. 

 

Összefoglaló a hit- és erkölcstan református iskolákban történő tanításával kapcsolatban

A Református Pedagógiai Intézet 2015. október-decemberben online felmérést végzett református köznevelési intézményekben folyó hi- és erkölcstan oktatással kapcsolatban. Köszönjük az intézmények együttműködését a felmérésben! A felmérés alapján készített összegző jelentés INNEN letölthető. 

A Kálvin Kiadó közleménye a hittankönyvek folyamatban lévő kiszállításáról

A Kálvin Kiadó a Magyarországi Református Egyház összesített megrendelése alapján 2015. július 25-ével megkezdte az állami közoktatási intézményekben bevezetett kötelezően választható hit- és erkölcstan tanításhoz szükséges (ingyenes) hittankönyvek és munkafüzetek kiszállítását a hazai református gyülekezetek részére. Ennek végrehajtása a vonatkozó állami jogszabályokban, valamint a Zsinat hatályos szabályrendeletében foglaltak szerint történik. A tervek szerint augusztus 25-éig minden címzetthez megérkeznek a csomagok.

A tankönyvrendelés menetéről, a különböző iskolatípusokban a 2015/16. tanévben használható hittankönyvekről bővebben innen tájékozódhatnak.

Ezzel párhuzamosan a kiadó úgyszintén a jogszabályi előírásoknak megfelelően az egyházi iskolák részéről megrendelt hittankönyveket is kiszállította a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. regionális raktáraiba.

A nyomtatásban nem kapható, kizárólag digitális fomában, ingyenesen(!) letölthető középiskolás modulfüzetek közvetlenül a kiadó, ill. azon keresztül a Református Pedagógiai Intézet honlapján érhetők el.

A 2015/16. tanévre szóló tankönyvekről bővebb tudnivalók a kiadó webáruházában itt olvashatók.

 

130185/2015 sz. Elnökségi határozat a református hit- és erkölcstan tankönyvjegyzék kiadásáról

 

Kötelezően választható hittan - szülői tájékoztatók

Tisztelettel jelezzük a lelkipásztor és hittanoktató testvérek felé, hogy a kötelezően választható hittan állami iskolákban tartandó tájékoztatójához a korábbi években elkészült, adaptálható PPT segédlet a következő helyeken elérhető:

hittan.info oldalon a "Hittan bemutató" néven

reformatus.hu oldalon az "Oktatunk" rovatban a letölthető hittan anyagok között.

                                       

A hittan.info oldal aktuális részei frissítésre kerültek, így az érdeklődő szülők ezen is tájékozódhatnak a református hit- és erkölcstanról.