A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó

Protestáns vezetőképzés - felmérés intézményvezetők számára

A Zsinat Zs.46/2019.11.20. határozatával a Magyarországi Református Egyház köznevelési törvénye (1995. évi I. törvény) Vhu. 12. § a (2) és (3) bekezdéssel egészült ki:
Az intézményvezetői megbízás feltételévé vált a pedagógus szakvizsga keretében protestáns köznevelési vezetőképzésben szerzett szakképzettség, mely 2025. szeptember 1-jétől válik a vezetői megbízás feltételévé.
A fenti rendelkezések alapján a Károli Gáspár Református Egyetem és a Református Pedagógiai Intézet megkezdi a református köznevelési hálózatban foglalkoztatott vezetők körében a különböző kötelezetti körök felmérését.

Összefoglaló a református fenntartású intézmények 2019-es OKM eredményeiről

Az RPI munkatársai az előző évek hagyományaihoz híven ebben az évben is elkészítették a református fenntartású iskoláknak az Országos Kompetencia Mérésen elért eredményeit szemléletesen bemutató grafikus összefoglalóját. A sokféle összehasonlítást is lehetővé tevő összefoglaló nemcsak a legutóbbi, a 2019. évi mérés, hanem - az elérhető adatok függvényében - több évre visszamenő adatokat is tartalmaz. Reméljük, hogy ezzel is hozzájárulhatunk az intézkedési tervek elkészítéséhez, az intézményi eredmények feldolgozásához és értelmezéséhez – ezáltal is segítve az intézmények önértékelési és önfejlesztési folyamatát.

Portfolió-készítést segítő online képzés

A 2021. évi minősítésre jelentkezett kollégáknak 2020. november 25-ig kell feltölteni a portfóliójukat. Ennek megírásához és feltöltéséhez a Református Pedagógiai Intézet munkatársai az előző évekhez hasonlóan most is segítséget nyújtanak egy2*4 órás képzés keretében, amit a korábbi évek gyakorlatától eltérően online formában, webinárium keretében tartunk meg.

Új RPI Bázisintézmények

A Nyírbátorban megrendezett Kárpát-medencei Református Tanévnyitó után került sor az "RPI Bázisintézménye" cím átadására. Az idei tanévben a hajdúböszörményi Jó Pásztor Református Óvoda és a Hernádnémeti Református Általános Iskola, Két Tanítási Nyelvű és Alapfokú Művészeti Iskola csatlakozhatott a Refomátus Pedagógiai Intézet Bázisintézményei sorába. Képünkön Dobóné Tanczig Anita óvodavezető veszi át az elismerő oklevelet Dr. Szontagh Pál igazgatótól.