A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó

Nyári munkarend

Kedves Partnereink!

2017. június 26. és augusztus 25. között az RPI munkatársai nyári munkarendben dolgoznak. A szabadságolások miatt előfordulhat, hogy megkereséseikre csak pár nap elteltével tudunk válaszolni.

Minden kedves Kollégánknak és Partnerünknek jó pihenést, kellemes nyaralást kívánunk!

"Játszani is engedd!" - Játék(OK)osítás konferenciák augusztusban

A Református Pedagógiai Intézet a 2017/2018-as tanév elején is megszervezi református szakmai tanévnyitó konferenciáit. A rendezvényt az RPI többéves hagyománnyal rendelkező „A reformáció tanítása – a tanítás reformációja” című konferenciasorozatának részeként rendezzük meg, célcsoportunk a református köznevelési intézményekben dolgozó pedagógusok köre.
A konferenciák témája a protestáns köznevelés szakmai-módszertani megújítása, azon belül ezúttal a gamification (játékosítás) megjelenése az oktatásban.

Református taneszköz-fejlesztési pályázat

A Magyarországi Református Egyház Református Tananyagfejlesztő Csoportja az EGYH-KCP-16-P-0127 projekt keretében pályázatot hirdet református iskolák pedagógusai számára. A pályázat célja feltárni a református intézményekben a pedagógusok által létrehozott és használt (digitális és hagyományos) református szemléletű tananyagtartalmakat. Olyan (nem hittanoktatáshoz kötődő) pedagógiai innovációkat és jó gyakorlatokat keresünk, amelyek alkalmasak lehetnek online publikálásra, illetve digitális továbbfejlesztésre, elérhetővé téve azokat a református köznevelés számára.

Skóciai tanulmányút

A Református Pedagógiai Intézet munkatársai a Reformáció Emlékbizottság támogatásával hatnapos skóciai tanumányúton vettek részt, ahol glasgow-i és dunscore-i gyülekezeteket kerestek fel, meglátogatták a skót reformátor John Knox és a holokauszt idején mártíromságot vállalt skót iskolanővér, Jane Haining emlékhelyeit Glasgowban, Edinburghben, Stirlingben, Dumfriesben és Dunscore-ban.