A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó

Ez a rovat az elmélyülést, és a katechéta szakmai érdeklődésének felkeltését, kibővítését célozza meg.

 

Tanulmányok menüpont alatt találhat az érdeklődő aktuális katechetikai témákat feldolgozó tanulmányokat, illetve módszertani összegzéseket egy-egy részterülethez (pl. filmklub vezetés, stb.)

 

A Könyvespolc rovat virtuális könyvespolcként szolgál. Rövid, egy-két oldalas összegzés segítségével tekinthet be az olvasó az adott könyv tartalmába, és kaphat képet annak hasznosságáról. E rovatban általános katechetikai, pedagógiai, pedagógia-pszichológiai könyvek egyaránt megtalálhatóak.

 

Egy speciális ötlettárat ölel át az "Irodalom a katechézisben" c. menüpont. Mindennapi tapasztalatunk az, hogy gyermekek, fiatalok az iskolai tanulmányaik során találkoznak irodalmi anyagokkal (versek, regények stb.). Ezek nagy részének teológiai, hitbeli vonatkozásai is vannak. Ez a rovat azt járja körül, hogyan és milyen témákhoz használható egy-egy adott korosztály esetében az általuk tanult vers, próza, irodalmi téma.

 

A háttéranyagok közé kívánkozik az "Ötlettárak a katechézisben" rovat, hiszen találkozhatunk olyan gyűjteményekkel, melyek nemcsak a katechézis egy területét célozzák meg, hanem több helyen is jól használhatóak. Ez a menüpont ilyen anyagok gyűjtőhelyeként jelenik meg, ahol az adott ötlettár rövid bemutatásra kerül.

 

A Filmajánló rovat szintén elkülönül a Kreatív sarokban megtalálható "Filmklub alkalmaink"  c. menüponttól. Itt nem vázlatokkal találkozhatunk, hanem egy-egy figyelemfelkeltő filmről készült rövid összegzéssel, véleménynyilvánítással, elemzéssel.

 

Az egyes anyagok a vastag betűvel szedett szavakra kattintva érhetőek el!