A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó

Felhívás a 2019. évi református pedagógus kitüntetések tárgyában

 

1997-ben ZS-14/1997. számú határozatával alapította meg a Magyarországi Református Egyház Zsinata azt a két református pedagógus kitüntetést, mellyel 2019-ban immár 22. alkalommal ismerhetik el a pedagógusok teljesítményét. A kitüntetésre történő felterjesztéseket 2019. március 18-ig a MRE Zsinati Oktatási Iroda címére (1427 Budapest, Pf.: 643.) kérjük eljuttatni. A jelölésekhez csatolni kell az intézmény fenntartói igazgatótanácsának a támogató véleményét is (ha működik igazgatótanács az intézmény mellett). A pedagógus kitüntetések odaítéléséről a Zsinat 2019. április 10-i ülésén határoz.

a)       Makkai Sándor-díj – a református nevelési eszmények átültetéséért a mindennapi pedagógiai gyakorlatba.A díj adományozásának feltétele: több éves óvónői, tanítónői vagy tanári tevékenység magyar református köznevelési intézményben, kiemelkedő szakmai munka, példamutató emberi-hitbeli magatartás. A díj évente három pedagógusnak adományozható, akik közül egynek mindig határon túli pedagógusnak kell lennie. A díj átadására 2019. augusztus 31-én, a 2019/20. tanév országos református tanévnyitó istentiszteletén (Pécsett) kerül sor.

b)      Imre Sándor-díj – a református iskolaügyért végzett áldozatos munkáért.A díj adományozásának feltétele: több éves iskolavezetési vagy a református oktatásügyért más területen folytatott kiemelkedő tevékenység, példamutató emberi-hitbeli magatartás. A díj évente egy pedagógusnak adományozható. A díj átadására 2019. november 21-én a Zsinat ülésén kerül sor.