A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó

Pázmány Junior Nyári Egyetem

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara és Hallgatói Önkormányzata 5 napos nyári tábort szervez olyan középiskolás diákoknak, akik 2017 szeptemberében kezdik a 11. vagy a 12. osztályt! A rendezvény részletes felhívása innen letölthető.

 

Reformáció 500 filmapok az Uránia Nemzeti Filmszínházban

2017. február 9. és 12. között Reformáció 500 filmnapokat szervez az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Reformáció Emlékbizottság. A négy napos rendezvénysorozat keretében díjmentes iskolai vetítéseket is tartanak, amelyeken Eric Till Luther című filmjét tekinthetik meg a regisztrált diákcsoportok. A vetítésen részt vevő csoportok létszáma minimálisan 30 fő, maximálisan 100 fő lehet intézményenként.

A meghirdetett vetítési időpontok: 2017. február 9. csütörtök 9:00 és 2017. február 10. péntek 9:00. 

A programra jelentkezni az itt letölthető űrlap kitöltésével és az iskola@urania-nf.hu címre történő visszaküldéssel lehet 2017. február 3-ig.

                                                                                        

 

VI. Ökumenikus Diákfilmszemle

A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Katolikus Pedagógiai, Szervezési és Továbbképzési Intézet valamint a Budapesti Piarista Gimnázium a katolikus, református és evangélikus általános- és középiskolák diákjai számára meghirdeti a 6. országos filmszemléjét.A filmszemle felhívása INNEN letölthető. 

                                                                                        

 

Emelt szintű történelem érettségi felkészítő a Károlin!

A részletek INNEN letölthetők. 

 

                                                                 

Jelentkezési felhívás a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara hitéleti képzésére

                                                        

 

A REFORMÁTUS TEHETSÉGGONDOZÓ ALAPÍTVÁNY és a REFORMÁCIÓ EMLÉKBIZOTTSÁG pályázatot hirdet a Kárpát-medencei protestáns középiskolák tanulói számára REJTŐZKÖDŐ KINCSEINK címmel. 

A pályázati felhívás INNEN letölthető.

                                                        

 

V. Ökumenikus Diákfilmszemle

A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Katolikus Pedagógiai, Szervezési és Továbbképzési Intézet valamint a Budapesti Piarista Gimnázium a katolikus, református és evangélikus általános- és középiskolák diákjai számára meghirdeti az 5. országos filmszemléjét. A filmszemle felhívása INNEN, reklámfilmje INNEN letölthető. 

                                            

 

 

BETWEEN pályázat 18-25 év közötti fiataloknak

A European Network Remembrance and Solidarity (ENRS) varsói központú regionális szervezet In Between néven 2016. március 31-től április 10-ig tartó projektet szervez a közép-európai történelem iránt érdeklődő (de nem szükség szerűen történelem szakos) 18-25 év közötti fiataloknak. A sikeres pályázók részt vehetnek egy négy napos műhelyfoglalkozáson Varsóban, majd egyhetes tanulmányi útra indulnak Kelet-Közép-Európa négy határvidéki területének egyikére (köztük Erdélybe is), ahol kutatásokat végeznek és dokumentálják azokat. A szervezők biztosítják a résztvevők szállását és ellátását a projekt teljes időtartama alatt, a kiutazásról viszont a résztvevőnek kell gondoskodnia. A projekt angol nyelven folyik. A projekt részletes leírása itt letölthető. 

Jelentkezési határidő: 2016. február 5.

                  

 

REFORMÁTUS KÖZÉPISKOLÁK NYÍLT NAPJAI

A Református Pedagógiai Intézet a református középiskolák felvételi alapadataival kapcsolatos tájékoztatással segíti a diákokat a továbbtanulásban. Támogatást kívánunk nyújtani ilyen módon a fiataloknak és szüleiknek abban, hogy a református köznevelési rendszerben találják meg a továbbtanulási tervüknek megfelelő középfokú intézményt. Az adatbázisunkba bejelentkezett középiskolák összefoglaló táblázata INNEN letölthető. Az egyes iskolák részletes adatlapját a refpedi@reformatus.hu e-mail címen kérhetik a kedves érdeklődők. 

          

NYÍLT NAPOK A KÁROLI GÁSPÁR REFORMÁTUS EGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KARÁN!

Az időpontok és helyszínek  elérhetők a BTK honlapján: 

Regisztrációs link: www.kre.hu/nyiltnap

      

 

TÁJÉKOZTATÓ A KÁRPÁT-MEDENCEI REFORMÁTUS OKTATÁSI ALAP ADOMÁNYGYŰJTÉSÉRŐL - 2015.

 

Együttműködési felhívás a gyermekeink jövőjéért 

A ClassBox Alapítvány fő célja az Alapítói Okirat szerint: „.. a gyermekek egészséges fejlődését szolgáló oktató, nevelő, ismeretterjesztő tevékenységek szervezése és támogatása.” Ehhez kapcsolódva célja még: a családok támogatása és megerősítése; az iskolák, a tanárok és  a felelősen gondolkodó szülők hatékonyabb együttműködésének elősegítése, hogy lelkileg és szellemileg érettebb, az élet kihívásaival könnyebben megbirkózó nemzedékké váljanak.

E célok érdekében az Alapítvány segíti és támogatja a www.classbox.huokos-portál létrehozását és fejlesztését, amely nem más, mint egy Együttműködési felület az általános iskolai tanárok, diákok és szüleik számára.  A ClassBox portál a tanárok számára könnyebbé, időtakarékosabbá és eredményesebbé szeretné tenni a tanítást. A szülők a ClassBox használatával rövidebb idő alatt, mégis jobban átlátják gyermekeik iskolai előmenetelét, továbbá az iskolával kapcsolatos mindennapi feladataikat egyszerűbben megoldhatják. A ClassBox a belső funkciói révén a gyermekek számára is szórakoztatóbbá és eredményesebbéteszik a tanulást, s még a gyermekkori élményeket is archiválja. 

A www.classbox.huportál alapfunkciói készen vannak, működnek, kipróbálhatóak. A portál továbbfejlesztéséhez a felelősen gondolkodó tanárok és szülők segítő együttműködését kérjük. Véleményeik, javaslataik összegyűjtésére kérdőíveket készítettünk a tanárok és szülők számára.

Amennyiben egyet tud érteni alapítványunk és portálunk céljaival, kérjük, az alábbi kérdőívek kitöltésével támogassa erőfeszítéseinket! A kérdőívet kitöltők számára korlátozott számban ajándéktárgyakat tudunk adni. A feltételeket a www.classboxalapitvany.huoldalon a „Pályázataink”, majd „Kiírások” menüpontok alatt részletezzük.

Amennyiben Ön általános iskolai tanár,és szeretne segítséget nyújtani a fenti célok eléréséhez, legyen szíves kitölteni az alábbi linken elérhető kérdőívet!

http://form.jotformeu.com/form/50338744218355

 

Amennyiben Önnek legalább egy gyermeke általános iskolába jár, és szeretne segítséget nyújtani a fenti célok eléréséhez, legyen szíves kitölteni az alábbi linken elérhető kérdőívet!

http://form.jotformeu.com/form/50360869418360

Segítő együttműködésüket előre is köszönjük!

ClassBox Alapítvány