A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó
"Az élet vize, az örök ifjúság vize" - Népmese napja Rajzpályázat és Verseny
Verseny kategória: 
Művészeti versenyek
MESE-, VERS-, TÖRTÉNET-, BALLADA-, NOVELLA-, SZÍNMŰ- ÉS ÉLETMŰÍRÓ VERSENYEK
Képzőművészet
Anyanyelv
Szövegértés
Irodalom
Verseny kiíró: 
Erőss Lajos Reformtus Általános Iskola, Püspökladány,
Meghirdetés köre/célkorosztály: 
egyéni rajzpályázat: óvodások,1-8. évfolyam; csapatverseny: 3-8. évfolyam

Hagyományainkhoz híven idén is megemlékezünk Benedek Elek születésnapjáról. 16 éve mi is csatlakoztunk a Magyar Olvasótársaság felhívásához, és azóta tartjuk meg a nagy népszerűségnek örvendő versenyünket. Minden évben különböző tematikájú meséket választunk ki magyar népmesekincsünkből. Idén a "Az élet vize, az örök ifjúság vize" kerül a középpontba.

Ebben az évben a verseny kétfordulós lesz, a beérkezett feladatlapok javítása és a pályamunkák zsűrizése után online csapatversenyt és eredményhirdetést tartunk.

Rajzpályázatóvodásoknak és általános iskolásoknak (1-8. évfolyam)• téma: Az élet vize című mese ábrázolása (a mese megtalálható a www.erossisk.hu oldalon a Népmese Napja 2021 menüpontban)• az alkotások bármilyen technikával, A4-es méretben készülhetnek• az elkészült rajzokat színes kartonra ragasztva kérjük beküldeni, a pályázó neve, életkora, osztálya, óvoda/iskola neve a rajz alatt legyen feltüntetve (ne a hátoldalán). Az alábbi címre kérjük beküldeni:Erőss Lajos Református Általános Iskola 4150 Püspökladány, Kálvin tér 1-3.• beküldési határidő (postára adás): 2021. szeptember 24. (péntek)• online eredményhirdetés: 2021. október 1. (péntek) Csapatverseny• 4 fős csapatok jelentkezhetnek• korosztályok: 3-4. osztály, 5-6. osztály, 7-8. osztály• a versenyre Benedek Elek életútjának és az 5 kijelölt népmesének alapos ismerete szükségesA kijelölt mesék:▪ Az élet vize▪ Az örök ifjúság vize▪ Vízi Péter és Vízi Pál▪ A víz tündére▪ Az öreg halász és a nagyravágyó felesége A mesék szövege megtalálható a www.erossisk.hu oldalon a Népmese Napja 2021 menüpontban.A  résztvevő csapatok emléklapot, a díjazottak pedig oklevelet és könyvjutalmat kapnak, melyet postai úton juttatunk el az eredményhirdetést követően Nevezési határidő: 2021. szeptember 14. (kedd)Nevezni az alábbi linken keresztül lehet, kérjük, hogy a nevezési űrlapot a felkészítő pedagógus töltse ki:https://forms.office.com/r/2H4YvvPBLe

 

 

 

Verseny időpontok
Verseny nevezési határidő: 
2021.09.14.
Verseny beküldési határidő: 
2021.09.27.
Verseny döntő időpontja: 
2021.10.01.
Verseny meghirdetője: 
református fenntartású
Verseny célközönsége: 
Nem SNI, BTMN tanulók