A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó
A hitre nevelés alapjai

A hitre nevelés elméleti alapjai Akkreditált pedagógus-továbbképzés Szervező és alapító neve: Református Pedagógiai Intézet  Foglalkozási órák száma: 30 A továbbképzés szervezésének formája: tanfolyami Oktatók: Dr. Szászi Andrea, Csüllög Ferenc A továbbképzés helyszíne és időpontja: A jelentkezők igényei alapján (minimumlétszám: 10 fő). A képzés tanúsítvánnyal zárul, mely beszámítható a kötelező továbbképzésekbe. Tantestületi megrendelés esetén igény szerinti helyszínen és időpontban is megszervezzük. A program tartalmának rövid ismertetése: A 2011. CXC. törvény lehetővé teszi állami iskola 1-8. évfolyamán erkölcstan helyett felekezeti hit- és erkölcstan tanulását a diákok számára. A 2016. I. Hittanoktatási törvény pedig lehetőséget ad arra, hogy pedagógus végzettségű szolgatársak bekapcsolódhassanak ebbe a folyamatba. Célunk, hogy a képzésen részt vevő pedagógusok: 

  • alapvető ismereteket szerezzenek a törvény értelmében kötelezően választható hittan törvényi és szakmai hátteréről, sajátosságairól,
  • az 1-8. évfolyamos diákok hitének, istenképének fejlődéséről és fejlesztési lehetőségeiről
  • ismerjék meg az általános iskolai református hit- és erkölcstan kerettantervet és taneszközöket,
  • a kerettanterv és taneszközök alapján váljanak képessé óravázlatok megírására.

A jelentkezés feltételei: egyetemi és/vagy főiskolai diploma; bármely szakos pedagógus. A tanúsítvány kiállításának feltétele: a képzésen való 90%-os részvétel, valamint két önálló óravázlat beadása. Az óravázlatokat az MRE hit- és erkölcstan kerettanterve, ill. a képzésen megtanult tematika és valláspedagógiai szempontok alapján kell elkészíteni. Részvételi díj összege: 27.000–30.000 Ft. A református köznevelési intézmények pedagógusainak kedvezményesen 27.000 Ft. Részvételi díjon felüli egyéb költségek: utazási-, étkezési- és szállásköltség.

Szervező: 
RPI
Kapcsolattartó: 
Regisztrációs díj: 
30 000 Ft / fő
A református köznevelési intézmények pedagógusainak kedvezményesen 27.000 Ft.
Kedvezményes regisztrációs díj: 
27 000Ft / fő