A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó
„Szabadulj ki Saul zsarnoksága alól!” elnevezésű interaktív vetélkedő
Verseny kategória: 
Bibliaismeret, egyháztörténet
Verseny kiíró: 
Madocsai Református Általános Iskola
Meghirdetés köre/célkorosztály: 
5-8. évfolyam

 

Az online fordulóban Sámuel I. könyve alapján szabadulószobás játékban vehettek részt a 6 főből álló csapatokkal, melyeket 5-8. osztályos tanulók alkothatnak. A verseny kezdetekor a csapatok egy Google űrlapra mutató linket fognak kapni, melyhez előre nem szükséges regisztrálni. A játékban a felkészítő tanárok nem vehetnek részt, ők csak a regisztrációban segíthetnek.

 Az 5 leggyorsabban teljesítő iskola kap meghívást a helyi interaktív vetélkedőre, melynek helyszíne a Madocsai Református gyülekezeti ház, templom és környéke lesz.

A játékban a kísérő tanárok is részt vesznek majd, de nem a saját csapatukkal versenyeznek, hanem egy sorsolt csapattal. A játékhoz minden csapat menetlevelet kap, amely különböző sorrendben tartalmazza a Sámuel könyvében szereplő személyek neveit. A bibliai könyv 10 elbújt szereplőjét kell a csapatoknak a templomban és környékén megtalálni, akiknél egy feladatot is teljesíteniük kell.  Ha teljesítik a feladatot, a menetlevélbe pecsétet kapnak. (A menetlevélen szereplő sorrendben kell megtalálni az elbújt szereplőket. Ezért, ha olyan szereplőre bukkannak, aki a lapjukon szereplő sor vége felé van, azt meg kell jegyezniük, és később kell visszatérniük hozzá.)

A játékot az nyeri, aki a megfelelő sorrendben a leggyorsabban összegyűjti az összes pecsétet és érkezik vissza a templomba.

Az eredményhirdetésre a templomban kerül sor, ahol minden csapatot jutalmazunk. Az első 3 helyezett értékes ajándékcsomagot kap. A negyedik és ötödik helyezett sem távozik üres kézzel, ahogyan a felkészítő tanárok sem.

Az online fordulóban Sámuel I. könyve alapján szabadulószobás játékban vehetnek részt a 6 főből álló csapatok, melyeket 5-7. osztályos tanulók alkothatnak. A szabadulószobából kijutó 3 leggyorsabb csapat ajándékcsomagot kap.

 

Az online fordulóra április 14-én kerül sor, 14 órakor.  A verseny kezdetekor a csapatok egy Google űrlapra mutató linket fognak kapni, melyhez előre nem szükséges regisztrálni. 

A játékban a felkészítő tanárok nem vehetnek részt, ők csak a regisztrációban segíthetnek.  

Verseny időpontok
Verseny nevezési határidő: 
2021.09.30.
Verseny 1. forduló időpontja: 
2021.10.08.
Verseny döntő időpontja: 
2021.10.15.
Verseny meghirdetője: 
református fenntartású
Verseny célközönsége: 
Nem SNI, BTMN tanulók