A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó
„A láthatatlan ember” pályázat a magyarországi protestáns középiskolák hagyományainak feltárása céljával
Verseny kategória: 
Tanulmányi versenyek
Történelem
Verseny kiíró: 
Evangélikus Pedagógiai Intézet
Meghirdetés köre/célkorosztály: 
középiskolai tanulók

Célcsoport: Olyan középiskolás tanulók, akik protestáns egyházak fenntartásában lévő köznevelési intézményeik tanulói, illetve akik állami fenntartásban lévő intézményekben tanulnak, de gyülekezetük révén protestáns egyházakhoz kötődnek, lakóhelyükön működik olyan intézmény, amelyre a kiírás tárgya releváns.
A kiírás tárgya
A középiskolás korosztályba tartozó tanulók folytassanak önálló kutató munkát olyan helyi értékeket feltárva, amelyek eddig nem – vagy alig – kaptak publicitást.
A) Dolgozzák fel egy az iskolájukhoz, vagy annak elődintézményéhez, vagy a lakóhelyükön található protestáns oktatási, nevelési-oktatási intézményekhez kötődő pedagógusok életművét, azok pedagógiai, lokális társadalmi, vagy tudományos értékteremtő munkáját szem előtt tartva.
B) Dolgozzák fel egy az iskolájukhoz, vagy annak elődintézményéhez, vagy a lakóhelyükön található protestáns oktatási, nevelési és oktatási intézményekhez kötődő egykori diákok életművét, azok pedagógiai, lokális társadalmi, vagy tudományos értékteremtő munkáját szem előtt tartva.

A verseny két fordulós. Az elsőben egy pályaművet kell elkészíteni. Neves szakmai zsűri döntése alapján a legjobbnak ítélt tanulói munkák jutnak az országos fordulóba, ahol alkotóik országos diákköri konferencia keretében bírálóbizottság előtt megvédik munkájukat.
A díjazottak számára a magyarországi protestáns emlékhelyekre jutalomutat szervezünk.

Verseny időpontok
Verseny időtartam: 
2017.11.17. - 2017.11.18.
Verseny nevezési határidő: 
2017.06.30.
Verseny döntő időpontja: 
2017.11.17.