A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó
Ökumenikus Diákfilmszemle
Verseny kategória: 
Művészeti versenyek
Fotó, természetfotó, animáció, flashmob és videó készítő verseny
Verseny kiíró: 
Az Evangélikus Pedagógiai Intézet, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Irodája, a Katolikus Pedagógiai Intézet valamint a Budapesti Piarista Gimnázium
Meghirdetés köre/célkorosztály: 
5-12. évfolyamos tanulók (katolikus, református és evangélikus általános- és középiskolák diákjai)

Az Evangélikus Pedagógiai Intézet, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Irodája, a Katolikus Pedagógiai Intézet valamint a Budapesti Piarista Gimnázium újra meghirdeti - a járvány miatt tavaly elmaradt helyett - a 9. országos filmszemléjét a katolikus, református és evangélikus általános- és középiskolák diákjai számára.

Sajnos idén is csak a szokásosnál jóval visszafogottabb módon rendezhetjük meg: a döntő személyes találkozások nélküli, online lebonyolítású lesz, valamint a befogadható filmek műfaját is korlátoznunk kell.

Résztvevők:

I. korcsoport: 5-8. évfolyamon tanulók,

II. korcsoport: 9-12. évfolyamon tanulók *

Egy alkotó max. három filmmel nevezhet, egy iskolából több stáb is indulhat. (* A tavalyi filmszemle kiesése miatt a 2020-ban érettségizettek is pályázhatnak.)

A filmek témája:

I. Kiemelt téma kategória: MEGÚJULÁS - Amikor a világjárvány véget ér.

II. Szabadon választott kategória: Bármilyen témában ábrázolhatják az alkotók azt, ami őket megragadta, foglalkoztatja, amit életük komoly vagy humoros eseményeivel kapcsolatban filmre valónak ítélnek.

A filmek műfaja: A járvány miatt nem biztathatunk most nagy összefogással megvalósuló filmek készítésére, ezért mindkét kategóriában csak animációs filmeket várunk (ilyeneket akár 1-2 fős stáb is alkothat).

A filmek időtartama: Nem haladhatja meg a 8 percet.

A filmek szellemisége: A beküldött műveknek az általános emberi értékeken túl hitünk értékeit is tiszteletben kell tartaniuk. Nem szükséges vallási témát érinteniük, lehetnek humorosak, ironikus hangvételűek, probléma-felvetők, de fontos, hogy az élet evangéliumi szemléletével összhangban álljanak.

Pályázási feltételek: Diákfilmszemlénken azok a filmek kerülhetnek vetítésre, amelyek megfelelnek a szemle weboldalán (www.okudiakfilm.hu) az AKTUÁLIS menüpontban található részletes versenyszabályzat pontjainak. A nevezési lapon a pályázó aláírásával tanúsítja e szabályzat tudomásul vételét.

A beküldendő filmek formátuma: HD 1280 x 720 vagy full HD 1920 x 1080, - 25p, 50i, vagy 50p.

Beküldési határidő (a versenyfilmek feltöltésének határideje): 2021. április 30. péntek 24 h.

A feltöltési tudnivalók a nevezési lapon olvashatók, - a kitöltött nevezési lapot is digitálisan kell beküldeni!

A szemle döntőjének nyilvános online-közvetítése 2021. május 29-án, szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik, - azon a linken érhető majd el, amelyet a filmszemle weboldalán az előtte lévő napon közzéteszünk. A közvetítés első részében - a szintén már előzőleg kihirdetett sorrendben - egymás után vetítésre kerülnek az előzsűri értékelése alapján döntőbe jutott filmek, és minden egyes film után valamelyik zsűritag rövid elemzése következik. A filmszemle végeredményének, az egyes kategóriák győzteseinek kihirdetése délután történik, szintén online módon. Természetesen ezek a közvetítések a weboldalunkon bármikor visszanézhetőként megmaradnak, továbbá a döntőbe jutott filmek külön helyen, egyesével is elérhetőek lesznek.

Díjak: A MEGÚJULÁS témát a két korcsoportra bontva díjazzuk, a szabadon választott témát egyben.

Mind a három kategóriában az 1. díj értéke 80.000 Ft, a 2. díj értéke 50.000 Ft, a 3. díj értéke 30.000 Ft.

További információk: www.okudiakfilm.hu

Verseny időpontok
Verseny nevezési határidő: 
2021.04.23.
Verseny döntő időpontja: 
2021.05.29.
Verseny egyéb melléklet: 
Verseny meghirdetője: 
református fenntartású
Verseny célközönsége: 
Nem SNI, BTMN tanulók